naturbilete over staden Årdal med grøne fjellsider og blå himmel

Fritidstilbod Årdal kommune

Eit utval forskjellige fritidstilbod i Årdal kommune for deg som er 18 år eller eldre. Du treng ikkje bu i kommunen for å nytte dei fleste av desse tilboda.

​​​Handarb​​eid

Årdal husflidslag er eit lokallag i Norges husflidslag. Det er 20 medlemmar som møtest kvar onsdag kl 18.00 - 20.00. Der driver dei med veving, spøt, sølvarbeid, nupereller, nålebinding og pjoning. Held til i andre høgda i "gamle sjukestova", i Røtisvegen 29.

Facebook​

Sport/ak​​tivi​tet

Bulder & Brak Opplevingar tilbyr naturbaserte opplevingar, padlekurs og guida padleturar i Årdal i Indre Sogn.

Facebook

FTU Årdal er ei undergruppe i Årdal Turlag. FTU står for Friluftsliv, tilrettelagt for utviklingshemmede. Dei ynskjer alle som har lyst til å bli med dei på tur hjarteleg velkommen. Treng også frivillige til å vere med å tilrettelegge og delta på ulike aktivitetar.

Facebook

Ei undergruppe av Årdal Turlag. Dette er ei gruppe for dei som driver med klatring, brevandring, skikjøring, tinderangling og andre fjellsportaktiviteter.

Facebook

Idrettslaget sine idretter er fotball, handball, symjing, turn, styrkeløft, ski, friidrett, motorsport, allidrett og seniorgruppa.

Nettside

Jotun Innebandy er ein nyoppstarta avdeling i Jotun familien. Innebandy er ein fantastisk idrett som passar for alle aldre. Du finn meir info på facebook-sida deira.

Nettside

LHL Årdal er ein organisasjon for hjarte, lunge, kar og allergisjuke. Våre aktivitetar er vasstrim og hjartetrim.

Facebook

Årdal Grovsyklarlaug jobber for å utvikle stisykling og et miljø rundt dette i Årdal. Ta gjerne kontakt om du lurer på noko eller har lyst å komme i gang med stisykling!

Facebook

Foreningen tilbyr småviltjakt, fjellfiske og lakse/sjøaurefiske i Årdal kommune.

Facebook

Har blant anna ei gågruppe, som arrangeres kvar torsdag kl.11. Oppmøteplass er ved gangvegen nedenfor “bomben”. Turen går langs elva og vatnet, til brua Børtnes, og så same vegen tilbake. Turen passar for alle, og alle er hjarteleg velkommen.

Facebook

Her kan man delta på fotball, håndball, ski, barneidrett, turn, trim og innebandy.

Nettside

Følg facebooksida deira, der annonserer dei event i regi av klubben, og legger ut relevant informasjon. Dei nye opningstidene blir tirsdag 17.30 - 19.30 og torsdag 15.30 - 17.30.

Facebook

E-spo​​rt

Årdal E-sport skal bidra til å organisere gaming og e-sport i lokalområdet.

​Nettside

Facebook

Ein sosi​​al møteplass

Sosial møteplass for eldre.

Facebook

Musikk, dan​​s og drama

Øvre Årdal Janitsjarkorps er ein gjeng amatører, som liker å spela og ha det moro.

Velkommen på øvingar kvar mandag kl.18.00 i Kulturhus i Øvre Årdal.

Facebook​

Koret er om lag 25 vaksne kvinner og menn som liker å syngje i blandakor. Dei vil gjerne verte fleire, så ta kontakt om du har lyst til å syngje med oss! 
Møt opp tysdagar kl.19.00 i Ungdomsskulen i Øvre Årdal.

Facebook

Koret har øvingar i Farnes kyrkje i Øvre årdal, torsdagar frå 19.00 - 21.00.

Facebook​

Årdalstangen Musikklag samlast til øving ein gong i veka, tysdagar frå kl. 1830-2030.

Møtestaden er kinosalen på Årdalstangen og inngangen er frå på baksida av huset; der er det berre ei dør. Gå ned trappa og inn til høgre.

Nettside

Facebook 

Dyr​​​

Norske Redningshunder (NRH) er ein frivillig redningsorganisasjon som trenar hundar og førera for tjeneste i redningsaksjonar. Dei brukar hundens fantastiske luktesans til å redde liv. Sogn og Fjordane har to aktive lag. Sunnfjord lag trenar i område rundt Førde og Indre Sogn lag trenar i Årdal, Lærdal og Sogndal/Kaupanger.

Ta kontakt viss du vil vere med å sjå kva dei gjere på, eller har lyst å trene redningshund.

Nettside​

Rideavtalar mandagar, onsdagar, torsdagar og lørdagar.

Nettside

Årdal Hundeklubb disponerar eit stort treningsområde i Seimsdalen. Her står det ei brakke som vert nytta som opphaldsrom, ei eigen brakke for oppbevaring av bur og diverse, samt ein bod med mykje utstyr til agility og lydigheit. Viss du har lyst til å bli medlem, send ein melding på Facebook.

Nettside

Facebook

Frivillig arbeid​​

Frivilligsentralen er lokalisert på Gamleskulen på torget i Øvre Årdal.

Frivilligsentralen i Årdal samarbeider aktivt med andre frivillige organisasjonar i Årdal kommune og har som mål å fremje arbeid og aktivitet for å styrke folkehelsa.

Driv også bruktbutikken i Årdal.

Facebook

Arrangerer blant anna kurs i søk og redning, etter fullført kurs kan man vere med på redningsaksjonar.

Nettside

Driv primært med frivillig omsorgsarbeid, besøksteneste i Årdal kommune. Me har besøksvener som vitjar folk i både heimane deira, ÅBO og på sjukeheimane.

Facebook

Anna​

På denne sida er det samla informasjon og lenkjer til dei ulike aktivitetane og møtestadane som finst i Årdal.

Nettside

Hovland Gard er ei landbruksverksemd som tilbyr jakt- og fiskeutleige, samt overnatting i tillegg til tradisjonelle landbruksprodukt.

Facebook

Laget er eit av dei største historielaga på Vestlandet med omlag 1100 betalande medlemmer.

Facebook​

Sist oppdatert 19.01.2023